Kuřecí prsa s červenou a zelenou paprikou
Seznam surovin
- paprika zelená (1-2 kusy)
- rýže dlouhozrnná 200 gramů
- paprika červená (1-2 kusy)
- kuřecí maso 500 gramů (prsa)
- citron 1 kus
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- olej 2 lžíce
- máslo 1 lžíce
- smetana na vaření 150 mililitrů (12%)
- pepř bílý
- sůl
Postup přípravy
1 Rýži uvařte podle návodu na obalu. Mezitím rozkrojte papriky, odstraňte z nich semínka a nakrájejte je na nudličky.
2 Kuřecí prsa lehce naklepejte, zakapejte citronovou šťávou, osolte, opepřete a poprašte moukou.
3 V hlubší pánvi zahřejte olej, přidejte do něj máslo, a když začne pěnit, smažte je z jedné strany 5 minut a z druhé 4 minuty.
4 Hotové maso přesuňte na nahřátý talíř a nechte v teple.
5 Nakrájené papriky nasypte do stejné pánve, osolte, lehce je osmažte, promíchejte a chvilku duste pod pokličkou. Do zeleninové směsi vložte řízky, zalijte vše smetanou a prohřejte.
6 Podávejte se sypkou dlouhozrnnou rýží. Tip: Do smetany můžete přidat špetku mleté pálivé papriky.
Poznámka k receptu
Kuřecí maso se dá připravit na nejrůznější způsoby, nebo ho jen lehce doprovoďte orestovanými paprikami a smetanou.
Načítám komentáře...