Kuřecí prsa s jahodami
Seznam surovin
- kuřecí maso 4 porce (prsa)
- jahody 1 miska (čerstvé)
- olej
- pepř černý (mletý)
- sůl
Na omáčku:
- víno červené 3 decilitry (dobré)
- švestková povidla 2 lžíce
- sójová omáčka 1 lžíce
Postup přípravy
Kuřecí prsa omyjeme studenou vodou a osušíme. Pak je osolíme a opepříme. Ve větší pánvi rozehřejeme několik lžic oleje, vložíme do ní ochucená kuřecí prsa a opečeme je z obou stran asi 3 minuty. Opečené maso vyjmeme a uložíme v teple.
Do masového výpeku v pánvi vmícháme švestková povidla, zalijeme je červeným vínem, přidáme sójovou omáčku a povaříme do mírného zhoustnutí. Hotovou omáčku dochutíme pepřem, případně i trochou soli.
Jahody očistíme a nakrájíme na plátky.
Opečená kuřecí prsíčka také nakrájíme ostrým nožem na plátky a střídavě s plátky jahod je rozložíme na talíře. Každou porci doplníme horkou omáčkou a ihned podáváme. Vhodnou přílohou je čerstvé bílé pečivo.
Poznámka k receptu
Do omáčky můžete místo švestkových povidel použít jahodovou marmeládu. Povidla ze švestek mají ale ostřejší chuť a omáčka bude díky nim pikantnější, což je u nepříliš výrazného kuřecího masa výhodou. Vynikající jsou i krůtí prsa.
Načítám komentáře...