Kuřecí prsa s meruňkami
Seznam surovin
- kuřecí maso 4 porce (prsa)
- meruňky 4 kusy (pevnější)
- med 4 lžíce
- sójová omáčka 2 lžíce
- olej
- hřebíček 10 kusů
- česnek 1 stroužek
- skořice (mletá)
- sůl
Postup přípravy
Hřebíčky roztlučeme v hmoždíři a prosejeme do misky. Přidáme špetku mleté skořice, prolisovaný stroužek česneku a olej (asi 4 lžíce), lehce osolíme a dobře promícháme. Kuřecí maso omyjeme, osušíme, opatrně naklepeme a potřeme připravenou směsí koření, oleje a česneku. Ochucené maso uložíme v chladu a necháme asi 2 hodiny marinovat.
Odleželá kuřecí prsa vložíme do rozehřáté pánve a zprudka je z jedné strany opečeme. Obrátíme je, přidáme rozpůlené a vypeckované meruňky nakrájené na měsíčky, pánev zakryjeme poklicí a maso s meruňkami podusíme asi 5 minut. Pak přilijeme med a sójovou omáčku a již jen krátce prohřejeme.
Podáváme s rýží nebo opečenými bramborami.
Poznámka k receptu
Kuřecí maso naklepávejte zlehka, nejlépe přes potravinářskou fólii nebo jen hřbetem ruky, abyste neporušili masová vlákna.
Načítám komentáře...