Kuřecí prsa s rozmarýnem a šalvějí
Seznam surovin
- kuřecí maso 4 plátky (prsa)
- olej olivový 2 decilitry
- česnek 4 stroužky
- šalvěj 1 snítka
- rozmarýn 1 snítka
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Nakrájejte česnek, rozmarýn a šalvěj a nasypte je do nádoby s olejem a solí.
Přidejte k bylinkám kuřecí plátky a nechejte je marinovat alespoň 30 minut.
Položte kuřecí prsíčka na rošt na mřížku v troubě zcela nahoru. Nalijte cca 1 litr vody do odkapávacího plechu a plech položte na druhou mřížku. Grilujte.
Poznámka k receptu
Grilovaná kuřecí prsa je možné také servírovat studená, nakrájená na kostky nebo proužky s chutným salátem z rukoly a listů různých druhů salátu, s dresinkem z balsamikového octa nebo šťávou z citrusů.
Načítám komentáře...