Kuřecí prsa s třešněmi
Seznam surovin
- kuřecí maso 500 gramů (prsa)
- třešně 400 gramů
- čočka červená 200 gramů
- cibulka jarní 6 kusů
- med 2 lžíce
- hořčice ostrá 1 lžíce
- olej 1/2 decilitru
- koriandr 1 lžička (drcený)
- pepř 1 lžička (drcený)
- sůl
Postup přípravy
Kuřecí prsa překrojíme podélně na dvě poloviny a zprudka je ze všech stran opečeme na polovině oleje. Přeložíme je do mísy, osolíme a posypeme drceným pepřem a koriandrem.
Čočku krátce povaříme ve vodě tak, aby zůstala tuhá, scedíme ji a necháme odkapat. V hluboké pánvi rozehřejeme zbylý olej, přidáme očištěné cibulky překrojené na čtvrtiny a zprudka je opečeme. Pak přidáme třešně, hořčici a med a znovu opečeme. Přimícháme čočku, promícháme a podle chuti přisolíme.
Touto směsí naplníme polovinu pekáčku, přidáme do něj opečená kuřecí prsa, vše vložíme ještě asi na 20 minut do trouby vyhřáté na 170°C a dopečeme doměkka.
Poznámka k receptu
Červenou čočku není nutné předem namáčet a také se vaří mnohem kratší dobu. V našem receptu stačí na povaření jen několik minut.
Načítám komentáře...