Kuřecí prsa se zeleninou a fetou
Seznam surovin
- kuřecí maso 4 kusy (prsa s kůží a ramenní kostí)
- chřest 1 svazek (zelený)
- žampiony 8 kusů (střední)
- sýr měkký 100 gramů (Feta)
- rajčátka cherry 12 kusů
- olej olivový 4 lžíce
- česnek 6 stroužků
- oregano 5 snítek
- máslo 1 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Stonky chřestu oloupeme, vložíme je na 2 minuty do vroucí osolené vody, vyjmeme a necháme odkapat. Žampiony očistíme a nakrájíme na čtvrtiny. Stroužky česneku napůl oloupeme. Cherry rajčátka omyjeme.
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Potřeme je částí olivového oleje a zprudka je opečeme z obou stran na teflonové pánvi. Přeložíme je do pekáčku, okořeníme oreganem, přidáme máslo a stroužky česneku a maso obložíme připravenou zeleninou a žampiony.
Maso vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 10 minut. Pak vše posypeme rozdrobenou fetou, pokapeme zbylým olivovým olejem a dopečeme ještě 3 - 4 minuty.
Poznámka k receptu
Jako přílohu podávejte vařené či pečené brambory nebo pečivo.
Načítám komentáře...