KUŘECÍ PRSA SUPREME S LIŠKAMI

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Kuřecí prsa osolte a opepřete. V pánvi rozpalte olej a zprudka je ze všech stran opečte dozlatova. Pak je dejte na plech a pečte asi 30 minut v troubě předehřáté na 200 °C.

2. V hrnci nebo hlubší pánvi rozpalte polovinu másla a orestujte na něm nadrobno nasekané šalotky a česnek. Přidejte lišky, krátce opečte a zaprašte moukou. Promíchejte, přilijte víno a nechte ho odpařit. Nakonec přilijte vývar a smetanu, vsypte sušený tymián a vařte asi 20 minut, než omáčka zhoustne. Ke konci můžete zašlehat zbylé studené máslo. Podávejte ji posypanou čerstvým tymiánem, s kuřetem a šťouchanými nebo opečenými bramborami.

Poznámka k receptu

Kuřecí supreme v řeznictvích moc k mání nebývá. Stojí za to, naučit se ho vykostit, skvěle chutná a na talíři vypadá efektně. Zkombinujte ho s omáčkou z lišek.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...