KUŘECÍ PRSA SUPREME S LIŠKAMI
Seznam surovin
- drůbeží maso 4 kusy (kuřecí prsa)
- lišky 250 gramů
- cibule šalotka 2 kusy
- vývar kuřecí 250 mililitrů
- česnek 2 stroužky
- smetana na šlehání 60 mililitrů (60-100ml)
- víno bílé 60 mililitrů
- mouka pšeničná hladká (na zaprášení)
- tymián 1/2 lžičky (sušený)
- tymián 2 snítky (čerstvý)
- olej olivový 2 lžíce
- máslo 4 lžíce (studené)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Kuřecí prsa osolte a opepřete. V pánvi rozpalte olej a zprudka je ze všech stran opečte dozlatova. Pak je dejte na plech a pečte asi 30 minut v troubě předehřáté na 200 °C.
2. V hrnci nebo hlubší pánvi rozpalte polovinu másla a orestujte na něm nadrobno nasekané šalotky a česnek. Přidejte lišky, krátce opečte a zaprašte moukou. Promíchejte, přilijte víno a nechte ho odpařit. Nakonec přilijte vývar a smetanu, vsypte sušený tymián a vařte asi 20 minut, než omáčka zhoustne. Ke konci můžete zašlehat zbylé studené máslo. Podávejte ji posypanou čerstvým tymiánem, s kuřetem a šťouchanými nebo opečenými bramborami.
Poznámka k receptu
Kuřecí supreme v řeznictvích moc k mání nebývá. Stojí za to, naučit se ho vykostit, skvěle chutná a na talíři vypadá efektně. Zkombinujte ho s omáčkou z lišek.
Načítám komentáře...