Kuřecí prsa v játrové nádivce

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Maso omyjte, osušte, rozklepejte, rozkrájejte na medailonky a potřete solí a pepřem.

Žemle nakrájejte na kostičky a zvlhčete smetanou. Játra odblaňte a nakrájejte na kousky. Cibuli nasekejte najemno, vložte ji na pánev s rozehřátým máslem (1 lžíce) a kapkou oleje a nechte ji zesklovatět. Přidejte játra a 3 minuty za stálého míchání opékejte. Nakonec lehce osolte a smíchejte s nasekanou petrželkou.

Navlhčenou žemli dobře rozmíchejte s vejcem, přidejte játra a okořeňte špetkou tymiánu a
nastrouhaného muškátového oříšku. Směs můžete podle potřeby zahustit trochou strouhanky.

Do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku nebo zapékací formy dejte nádivku a uhlaďte. Medailonky pokapejte vínem, naskládejte na nádivku a lehce vmáčkněte. Povrch zvlhčete rozpuštěným máslem (a vínem nebo vodou) a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Teplotu snižte na 180 °C a upečte, aby povrch byl nazlátlý a maso měkké.

Hotový pokrm nakrájejte na řezy a podávejte s bramborovou kaší a zeleninovým či hlávkovým salátem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...