Kuřecí prsa v játrové nádivce
Seznam surovin
- kuřecí maso 500 gramů (prsa)
- houska 2 kusy (tuková, nebo žemle)
- smetana na šlehání 125 mililitrů
- drůbeží vnitřnosti 200 gramů (játra)
- cibule 1 kus
- máslo 3 lžíce
- olej
- petržel hladkolistá 4 lžíce (nasekaná)
- muškátový oříšek (mletý, nebo nastrouhaný)
- tymián
- víno bílé 50 mililitrů
- strouhanka
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Maso omyjte, osušte, rozklepejte, rozkrájejte na medailonky a potřete solí a pepřem.
Žemle nakrájejte na kostičky a zvlhčete smetanou. Játra odblaňte a nakrájejte na kousky. Cibuli nasekejte najemno, vložte ji na pánev s rozehřátým máslem (1 lžíce) a kapkou oleje a nechte ji zesklovatět. Přidejte játra a 3 minuty za stálého míchání opékejte. Nakonec lehce osolte a smíchejte s nasekanou petrželkou.
Navlhčenou žemli dobře rozmíchejte s vejcem, přidejte játra a okořeňte špetkou tymiánu a
nastrouhaného muškátového oříšku. Směs můžete podle potřeby zahustit trochou strouhanky.
Do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku nebo zapékací formy dejte nádivku a uhlaďte. Medailonky pokapejte vínem, naskládejte na nádivku a lehce vmáčkněte. Povrch zvlhčete rozpuštěným máslem (a vínem nebo vodou) a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Teplotu snižte na 180 °C a upečte, aby povrch byl nazlátlý a maso měkké.
Hotový pokrm nakrájejte na řezy a podávejte s bramborovou kaší a zeleninovým či hlávkovým salátem.
Načítám komentáře...