Kuřecí prsa v jogurtovém obalu
Seznam surovin
- kuřecí maso 4 kusy (řízky)
- strouhanka 1,5 hrnku
- jogurt bílý 1 hrnek
- sůl
- olej 2 lžíce (orientační množství)
Postup přípravy
Kuřecí řízky opláchneme, osušíme a z obou stran je osolíme.
Každý plátek masa namočíme nejprve v bílém jogurtu, pak ho obalíme ve strouhance a zprudka usmažíme z obou stran v pánvi s rozpáleným olejem.
Usmažené řízky přeložíme na papírovou utěrku, abychom odsáli přebytečný tuk, a podáváme je doplněné citronem na pokapání, čerstvou zeleninou a s různě upravenými bramborami.
Poznámka k receptu
Naložte řízky do jogurtu den předem a obalte je až těsně před smažením. Do bílého jogurtu se nakládá i maso na grilování. Smíchejte bílý jogurt s trochou oleje a provensálskými bylinkami, osolené plátky masa do něj naložte a nechte 4 hodiny odležet v chladničce.
Načítám komentáře...