Kuřecí prsa v jogurtu s nakládanými limetkami

Seznam surovin

Kuře:

Marináda:

Nakládané limetky:

Placky naan:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Na marinádu roztlučte v hmoždíři bobkový list, kmín a semínka koriandru a fenyklu. Koření promíchejte v misce s česnekem, jogurtem, kurkumou, se sladkou uzenou paprikou, solí a s limetovou šťávou. Do marinády vložte kuře, promíchejte a nechte 4 až 8 hodin odležet.
2. Na nakládané limetky promíchejte v misce plátky limet s okurkovými kostičkami. V kastrolu svařte citronovou šťávu, cukr, chilli papričku, mák a dýňová semínka na lehký sirup a přelijte jím limety s okurkou.
3. Mezitím připravte chlebové placky naan. Droždí rozdrobte do vlažné oslazené vody, promíchejte a nechte vykynout. Kvásek vlijte do mouky v míse, přidejte vejce, mléko, máslo a sůl a hněťte zhruba 8 minut, až vznikne hladké pevné těsto. Vyklopte ho do mísy vymazané olejem, přikryjte potravinářskou fólií a nechte přibližně 1 hodinu kynout.
4. Vykynuté těsto rozdělte na 8 až 12 stejně velkých dílů, z každého vytvarujte placku. Gril rozehřejte na 180°C a navrch položte pečicí tál. Placky potřete máslem a opékejte je na tálu z obou stran zhruba 3 až 4 minuty.
5. Kuře zbavte přebytečné marinády, také ho položte na tál a grilujte 8 až 12 minut z obou stran, aby uvnitř zůstalo měkké a získalo křupavou kůrčičku. Servírujte na talířích s plackami naan a marinovanými limetkami posypanými pokrájenými lístky koriandru.

Poznámka k receptu

Jogurtová marináda dodá libovému kuřecímu masu pěknou šťavnatost a kořenicí směs pak skvělou a neobvyklou chuť.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...