Kuřecí prsíčka na salátu
Seznam surovin
Maso:
- kuřecí maso 4 kusy (prsních řízků)
- koření chilli 1 špetka (+ kardamon)
- moučka kukuřičná (škrob) 1 lžíce
- olej olivový 1 lžíce
- sůl
Salát:
- salát ledový (či jiná listová zelenina)
- papája 1 kus
- ananas 1/2 kusu
- mandlové lupínky 2 lžíce
- sýr s modrou plísní 60 gramů (Gorgonzola, nebo Modřenín)
Marináda:
- šťáva pomerančová 100 mililitrů (ze sladkého pomeranče)
- ocet vinný 1 lžíce (červený)
- hořčice hrubozrnná 2 lžičky
- olej olivový 1 lžíce (extra panenský)
K podávání:
- bageta (na plátky, celozrná, na sucho opečená či rýže natural)
Postup přípravy
1. Kuřecí maso naklepejte dotenka, osolte, okořeňte a poprašte kukuřičným škrobem. Dno pánve s nepřilnavým povrchem lehce zastříkněte olivovým olejem, rozehřejte ho a maso na něm orestujte.
2. Z uvedených přísad prošlehejte marinádu.
3. Do mísy dejte listovou zeleninu, natrhanou na větší kusy, na plátky pokrájené exotické ovoce, nasucho opražené mandlové lupínky a rozdrobený sýr a podle chuti promíchejte s marinádou smíchanou z uvedených surovin. Ihned podávejte s na nudličky pokrájeným masem, s pečivem nebo případně s rýží.
Načítám komentáře...