Kuřecí prsíčka s paprikou
Seznam surovin
- sůl
- šťáva limetková 2 lžíce
- olej slunečnicový 2 lžíce
- kuřecí maso 4 kusy ( větší porce s kouskem křídla)
Na omáčku:
- smetana zakysaná 1 lžíce
- pepř černý 1 lžička (drcený)
- paprika sladká 1 lžička (mletá)
- smetana na vaření 2 decilitry
- paprika žlutá 1 kus
- paprika červená 1 kus
- cibule 1 kus
- olej olivový 2 lžíce
- máslo pomazánkové 1 lžíce
Postup přípravy
Omytá a osušená kuřecí prsa zprudka opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Maso osolíme a potřeme limetkovou šťávou. Každou porci masa vložíme do vakuového sáčku, odsajeme vzduch a vložíme do vody teplé 80 °C. Maso při této teplotě zahříváme 20 - 25 minut.
Papriky rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. Kostky paprik orestujeme na rozpáleném olivovém oleji, přidáme oloupanou a najemno nakrájenou cibuli, orestujeme, posypeme mletou paprikou a promícháme.
Směs zalijeme smetanou, doplníme pomazánkovým máslem a pozvolna vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Omáčku dochutíme solí, zjemníme zakysanou smetanou a vmícháme pepř. Hotovou omáčku rozdělíme na talíře, přidáme překrojená kuřecí prsa a ihned podáváme.
Poznámka k receptu
Nejlepší příloha ke kuřátku jsou těstoviny nebo rýže.
Načítám komentáře...