Kuřecí prsíčka s teplým zelným salátem
Seznam surovin
- kuřecí maso 4 kusy (prsa s kůží a křidélkem)
- olej olivový 4 lžíce
- tymián 4 snítky
- šťáva citronová 1 lžíce
- česnek 1 stroužek
- sůl
Na salát:
- zelí bílé 700 gramů (čerstvé, hlávkové)
- rajčata 4 kusy
- paprika zelená 2 kusy (světle zelená)
- cibule 1 kus
- olej 0,4 decilitru
- cukr 1 lžíce
- pepř černý 1 lžička (čerstvě drcený, pro děti vynecháme)
- sůl
Postup přípravy
Kuřecí prsíčka omyjeme, osušíme a potřeme česnekem utřeným se solí a citronovou šťávou. Vložíme je do mísy, přidáme tymián, zakryjeme fólií a necháme odležet.
Mezitím omyjeme zelí, rajčata a papriky, které zbavíme semínek. Oloupanou cibuli s paprikami nakrájíme na kostičky, rajčata na osminky, zelí zbavíme košťálu a nakrájíme na jemné nudličky.
Odleželá prsa zprudka opečeme z obou stran na olivovém oleji, přendáme je do pekáčku a necháme asi 20 minut dopéct v troubě vyhřáté na 160 °C.
V hluboké pánvi nahřejeme olej, přidáme papriku s cibulí a za stálého míchání je necháme zesklovatět. Přidáme zelí a společně zvolna opečeme. Pak přidáme rajčata, osolíme, opepříme, ochutíme cukrem, promícháme a vše necháme dusit doměkka.
Upečené maso vyjmeme z pekáčku, výpek přimícháme do teplého zelného salátu a podle potřeby přisolíme. Rozdělíme ho talíře, přidáme maso a ihned podáváme.
Poznámka k receptu
Jako přílohu podávejte čerstvé nebo rozpečené pečivo, případně opečené brambory.
Načítám komentáře...