Kuřecí prsty
Seznam surovin
- kuřecí maso 4 kusy (prsa)
- podmáslí 250 mililitrů
- paprika sladká 1 lžička
- tymián 2 snítky
- strouhanka (kukuřičná)
- olej (na smažení)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Podmáslí nalijte do širší misky nebo hlubokého talíře, přidejte papriku, nasekaný tymián a lehce osolte a opepřete. Kuřecí prsa očistěte a podélně nakrájejte na tenké pruhy. Naložte je do podmáslí a nechte 30 minut marinovat.
2. Pak maso postupně vyndejte z marinády, nechte lehce okapat a obalte v kukuřičné strouhance. Nakonec v pánvi rozpalte olej, osmažte v něm kuřecí prsty dozlatova a odložte je na talíř vyložený kuchyňskou utěrkou, aby odsála přebytečný tuk.
Poznámka k receptu
Tahle svačina se vám z výletu nevrátí – oblíbené kuřecí řízečky chutnají skvěle a díky marinádě z podmáslí zůstanou šťavnaté a křupavé.
Načítám komentáře...