Kuřecí řízečky na citronech
Seznam surovin
- kuřecí maso 4 kusy (stehenní řízky)
- citron 1 kus (naložený ve slaném nálevu)
- kapary 1 lžíce
- cibule 2 kusy
- olej (na smažení)
- pepř černý (mletý)
- víno bílé (na podlití, nemusí být)
Postup přípravy
Kuřecí řízečky nakrájíme na kousky. Cibuli očistíme a nakrájíme na hrubé měsíčky. Nakládaný citron nasekáme na drobno. Na pánvi rozpálíme olej a přidáme cibuli. Smažíme až zezlátne, přihodíme kousky řízečků, zprudka osmažíme a teplotu stáhneme. Přihodíme nasekaný citron a propláchnuté kapary.
Maso nesolíme, obojí pochutiny jsou dost slané. Dusíme odkryté asi 10 minut, až se cibule citron a kapary skoro rozpadnou.
V případě potřeby podléváme bílým vínem. Podle chuti opepříme. Podáváme s brambory nebo s rýží.
Poznámka k receptu
Nakládané citrony dodají okoukaným kuřecím řízkům nové chutě. Na poprvé je třeba citrony opravdu jemně nasekat a nedávat jich mnoho, aby jejich chuť nepřevládla.
Načítám komentáře...