Kuřecí řízky se sušenými rajčaty
Seznam surovin
- kuřecí maso 4 kusy (prsních řízků)
- koření provensálské (dle chuti)
- rajčata sušená 1 sklenice (v oleji)
- cibule šalotka 1 kus (najemno nakrájená)
- mrkev karotka 2 kusy (menší, nahrubo nastrouhané)
- česnek 3 stroužky (nakrájené na plátky)
- rajčata 2 kusy (velká, sloupaná, nakrájená na čtvrtiny)
- víno bílé 130 mililitrů (sladší)
- smetana zakysaná 1 decilitr (dle chuti více/méně)
- sůl (dle chuti)
- pepř černý (mletý - dle chuti)
Postup přípravy
1. Maso lehce naklepejte, osolte a ochuťte provensálským kořením. Pánev potřete olejem ze sušených rajčat a kuřecí řízky v něm orestujte. Vyjměte je a nechte v teple.
2. Ve výpeku opečte šalotku a mrkev s česnekem (ten nesmí zhnědnout, zhořkl by). Přidejte čerstvá i sušená rajčata se zbytkem oleje, přiveďte k varu a snižte plamen na minimum. Vlijte víno.
3. Vařte asi 15 minut zakryté a průběžně promíchávejte, až se zelenina téměř rozmělní. Podle potřeby dochuťte solí a nahrubo namletým pepřem (ke konci varu můžete směs také rozmixovat a přidat trochu
zakysané smetany).
4. Kuřecí maso podávejte s rajčatovou omáčkou a těstovinami.
Načítám komentáře...