Kuřecí řízky se sušenými rajčaty

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Maso lehce naklepejte, osolte a ochuťte provensálským kořením. Pánev potřete olejem ze sušených rajčat a kuřecí řízky v něm orestujte. Vyjměte je a nechte v teple.

2. Ve výpeku opečte šalotku a mrkev s česnekem (ten nesmí zhnědnout, zhořkl by). Přidejte čerstvá i sušená rajčata se zbytkem oleje, přiveďte k varu a snižte plamen na minimum. Vlijte víno.

3. Vařte asi 15 minut zakryté a průběžně promíchávejte, až se zelenina téměř rozmělní. Podle potřeby dochuťte solí a nahrubo namletým pepřem (ke konci varu můžete směs také rozmixovat a přidat trochu
zakysané smetany).

4. Kuřecí maso podávejte s rajčatovou omáčkou a těstovinami.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...