Kuřecí roláda s houbami
Seznam surovin
- kuře 1 kus
- houby 400 gramů
- chřest 250 gramů (zelený, tenký)
- těstoviny 200 gramů (uvařené "al dente" - pevnější na skus)
- smetana 2 decilitry
- máslo 50 gramů
- slanina anglická 2 plátky
- chléb toastový 2 plátky
- olej 2 lžíce
- pažitka 1 lžíce (nakrájená)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Kuře očistíme, vykostíme a rozložíme na plát. Z prsou odtrhneme malá spodní filátka a celé kuře opatrně naklepeme a osolíme.
Chřest krátce spaříme ve vroucí osolené vodě, ihned zchladíme ve studené a necháme odkapat. Houby očistíme, nakrájíme na kousky, orestujeme na oleji, osolíme, opepříme a odstavíme z ohně. Přimícháme pažitku a směs necháme zchladnout. Chléb zalijeme smetanou a necháme ho rozmočit. Přidáme drobně nakrájenou slaninu, těstoviny a podušené houby. Filátka z prsou utřeme tupou stranou nože a také je přimícháme do směsi. Osolíme ji, opepříme, promícháme a necháme chvilku stát.
Na kuřecí plát rozložíme chřest, zakryjeme ho připravenou směsí, vše stočíme do rolády a převážeme ji provázkem. Vložíme ji do pekáčku, podlijeme trochou vody, poklademe kousky másla, zakryjeme a pečeme asi 30 minut při 190 °C. Pak roládu odkryjeme a dopečeme dozlatova.
Načítám komentáře...