Kuřecí roláda se špenátem
Seznam surovin
- kuřecí maso 400 gramů (prsa)
- špenát 500 gramů (listový, mražený, nebo 300 g čerstvého špenátu)
- moučka škrobová 2 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Kuřecí prsíčka prokrojíme, aby vznikla kapsa. Maso opatrně rozevřeme a paličkou lehce rozklepeme na velký plát. Dvě protější strany plátu sklopíme k sobě, aby vznikl obdélník. Osolíme ho, opepříme a lehce poprášíme škrobovou moučkou.
Špenátové listy spaříme horkou vodou (z čerstvých nejdříve odstraníme stonky), vymačkáme, osolíme, opepříme, poklademe na připravený plát masa a také poprášíme škrobovou moučkou.
Maso opatrně stočíme do rolády, položíme ji na plát alobalu, zabalíme a na obou stranách svážeme. Zabalenou roládu ještě převážeme provázkem, vložíme do pekáče a v troubě vyhřáté na 150 °C pečeme asi 35 minut.
Troubu vypneme a roládu necháme ještě 10 minut v troubě. Pak ji vyjmeme, opatrně rozbalíme, nakrájíme na plátky a podáváme s vařenými bramborami.
Poznámka k receptu
Roláda je výborná i studená, s čerstvým chlebem a obložená zeleninou.
Načítám komentáře...