KUŘECÍ SALÁT S ASIJSKOU ZÁLIVKOU
Seznam surovin
- kuřecí maso 2 kusy
- paprika zauzená 1/4 lžíce
- kmín římský 1/4 lžíce
- máslo 2 lžíce
- okurka salátová 1 kus
- celer řapíkatý 2 kusy (stonky)
- cibulka jarní 2 kusy
- pepř
- sůl
Dresink:
- ocet vinný 6 lžic
- cukr třtinový 1 lžíce
- sezamový olej 2 lžíce
- sójová omáčka 2 lžíce
- semínka sezamová 1 lžička
Postup přípravy
1. Kuřecí prsa osolte, opepřete a okořeňte paprikou a římským kmínem. V pánvi rozpalte máslo a maso na něm pozvolna opékejte dozlatova. Pak je nechte trochu zchladnout a natrhejte na kousky.
2. Mezitím nakrájejte okurku na tenká kolečka, zalijte ji 4 lžícemi octa a nechte marinovat. Cibulku nakrájejte na kolečka, řapíkatý celer na tenké plátky a vložte do mísy. Přidejte natrhané maso a promíchejte. Nakonec umíchejte dresink ze zbylého octa, cukru, sezamového oleje, sójové omáčky a bílého sezamu a část těsně před podáváním přimíchejte k masu a zelenině. Salát podávejte s marinovanou okurkou a zbytkem zálivky
Načítám komentáře...