KUŘECÍ SATAY

Seznam surovin

K podávání:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Připravte marinádu na kuře: v misce smíchejte 2 lžíce sójové omáčky, ½ lžíce rybí omáčky, 2 lžíce limetové šťávy, 1 lžíci medu, 2 lžičky srirachy, 2 lžičky mletého zázvoru a prolisujte 2 stroužky česneku. Promíchejte. Kuře očistěte a nakrájejte na široké nudličky, které napíchněte na špejle a naložte do marinády. Nechte odležet 2 hodiny.

2. V rendlíku smíchejte vývar, arašídové máslo, zbylý med, sójovou a rybí omáčku, srirachu, zázvor a prolisovaný česnek, přiveďte k varu a vařte asi 5 minut, aby se všechny chutě propojily a omáčka zhoustla. Stáhněte ji z plotny a vmíchejte limetovou šťávu. Nakonec ogrilujte kuřecí maso a podávejte je posypané nasekaným koriandrem s omáčkou a klínky limety na dochucení.

Poznámka k receptu

Arašídová omáčka je ideální parťák ke grilovanému masu a zelenině. Podávejte ji s čímkoliv, od vepřového až po grilované fazolky. My ji zbožňujeme s indonéskými kuřecími špízy satay.

MARINOVÁNÍ 2 HODINY

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...