KUŘECÍ SATAY
Seznam surovin
- drůbeží maso 500 gramů (kuřecí prsa)
- arašídové máslo 5 lžic
- vývar kuřecí 230 mililitrů
- med 2 lžíce
- sójová omáčka 3 lžíce
- rybí omáčka 2,5 lžíce
- omáčka 4 lžičky (Srirarcha)
- zázvor 3 lžičky (mletý)
- česnek 4 stroužky
- šťáva limetková 4 lžíce
K podávání:
Postup přípravy
1. Připravte marinádu na kuře: v misce smíchejte 2 lžíce sójové omáčky, ½ lžíce rybí omáčky, 2 lžíce limetové šťávy, 1 lžíci medu, 2 lžičky srirachy, 2 lžičky mletého zázvoru a prolisujte 2 stroužky česneku. Promíchejte. Kuře očistěte a nakrájejte na široké nudličky, které napíchněte na špejle a naložte do marinády. Nechte odležet 2 hodiny.
2. V rendlíku smíchejte vývar, arašídové máslo, zbylý med, sójovou a rybí omáčku, srirachu, zázvor a prolisovaný česnek, přiveďte k varu a vařte asi 5 minut, aby se všechny chutě propojily a omáčka zhoustla. Stáhněte ji z plotny a vmíchejte limetovou šťávu. Nakonec ogrilujte kuřecí maso a podávejte je posypané nasekaným koriandrem s omáčkou a klínky limety na dochucení.
Poznámka k receptu
Arašídová omáčka je ideální parťák ke grilovanému masu a zelenině. Podávejte ji s čímkoliv, od vepřového až po grilované fazolky. My ji zbožňujeme s indonéskými kuřecími špízy satay.
MARINOVÁNÍ 2 HODINY
Načítám komentáře...