Kuřecí satay se salátem z mořských řas a rýže
Seznam surovin
- kuřecí maso 600 gramů (prsa)
- sójová omáčka 1 decilitr
- paprička chilli červená 1 kus
- šťáva citronová (z 1 citronu)
- sůl
- olej 1 decilitr
Na salát:
- řasy mořské 50 gramů (wacame, sušené)
- rýže 200 gramů (vařená)
- cibule červená 1 kus
Postup přípravy
Kuřecí prsa nakrájíme na 12 dlouhých proužků. V misce smícháme sójovou omáčku, najemno nasekanou chilli papričku (můžeme ji předem zbavit semínek), citronovou šťávu a trochu soli. Do této marinády naložíme proužky masa a necháme asi 30 minut odležet.
Marinované proužky masa napícháme na špejle a opečeme je z obou stran v pánvi na rozehřátém oleji.
Řasu Wacame zalijeme studenou vodou a necháme stát asi 10 minut. Do misky nasypeme rýži, přidáme oloupanou a na kolečka nakrájenou červenou cibuli a pak i vyždímané mořské řasy a salát promícháme.
Poznámka k receptu
Maso můžete také opéct v troubě pod grilem nebo, v létě, na rozehřátém venkovním grilu. Pak ale špejle předem namočte do studené vody, aby při grilování nezačaly hořet. V letních měsících je to výborné jídlo, stačí ho doplnit listovým salátem.
Načítám komentáře...