Kuřecí směs na kari II
Seznam surovin
- kuřecí maso 500 gramů (vykostěné)
- kukuřice 300 gramů (mražená nebo sterilovaná)
- rajčata 4 kusy
- cibule 2 kusy
- žampiony 200 gramů
- sójová omáčka 2 lžíce
- kari 2 lžičky
- sůl
- pepř černý (mletý )
- máslo bylinkové 2 lžíce
- olej 2 lžíce
- petržel kadeřavá/kudrnka
- brambory 8 kusů
Na omáčku:
- smetana zakysaná 250 gramů (nebo bílý jogurt)
- okurka salátová 150 gramů
- koření tzatziky 2 lžíce
- česnek 4 stroužky
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Vyprané brambory zabalte do alobalu a dejte asi na 40 minut péct do trouby.
V rozehřátém oleji orestujte na nudličky nakrájené osolené maso. Přidejte kari koření, nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené žampióny, kukuřici a společně chvilku poduste.
Pak vmíchejte nakrájená rajčata, máslo, sójovou omáčku a ještě krátce poduste. Nakonec vmíchejte jemně nasekanou zelenou petrželku.
V jogurtu rozmíchejte prolisovaný česnek, koření tzatziky, sůl, pepř a nastrouhanou okurku.
Kuřecí směs rozdělte na talíře, přidejte přepůlené brambory a zalijte je tzatziky omáčkou.
Načítám komentáře...