Kuřecí šneky s rozmarýnem
Seznam surovin
- kuřecí maso 4 kusy (větší prsa)
- olej olivový 5 lžic
- hořčice hrubozrnná 4 lžíce
- slanina 8 plátků (větší plátky, libovější)
- rozmarýn 8 snítek (jen špičky, bez větviček)
Postup přípravy
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a každé rozkrojíme na dva stejné plátky, které zlehka z obou stran naklepeme (nejlépe jen hranou dlaně). Potřeme je olejem smíchaným s hořčicí, na každý plátek položíme plátek slaniny a rozmarýnovou špičku a vše stočíme do roládky.
Každou roládku překrojíme příčně na dvě poloviny a vzniklé šnečky napícháme naplocho na grilovací jehly. Vložíme je na středně rozpálený gril a grilujeme z každé strany asi 8 minut.
Poznámka k receptu
Pokud máte dřevěné jehly, namočte je předem do vody, aby nezačaly při grilování hořet.
Načítám komentáře...