Kuřecí specialita Vladimíra Hrona
Seznam surovin
- brambory 1 kilogram
- kuřecí maso 6 plátků (prsa)
- cibule
- rajčata
- paprika zelená
- česnek
- kmín
- koření Vegeta
- mléko zahuštěné (kondenzované) 1 plechovka (Tatra )
- sýr Parmezán (nastrouhaný, podle chuti)
Postup přípravy
Oloupete asi kilogram brambor a nakrájíte na plátky.
Osolíte a opepříte 6 plátků kuřecích prsíček. Dále pokrájíte na plátky cibuli, rajčata, papriky, česnek. Pokud budete chtít po mně kolik gramů té či oné suroviny, to nevím, princip je v tom, že s těmito plátky rajčat, paprik, cibule a česneku pokryjete spodek varné mísy a tuto vrstvu zasypete vegetou a kmínem.
Druhá vrstva je z brambor, třetí z masa, čtvrtá opět z brambor a poslední, pátá, znovu z nakrájených rajčat paprik, cibule, česnek a pozor opět zasypaná vegetou a kmínem.
Jídlo podlijte trochou vody, přiklopte a dejte na půl hodiny předpéct do zahřáté trouby. Po půl hodině pokličku odejmete a opět pozor! Protože když jsem tento recept dělal poprvé, tehdy jsme neměli doma smetanu a tak jsem tuto směs polil plechovkou Tatry a poslední půlhodinku dopekl bez pokličky. Co se Tatry týče, od té doby již nechci jinak.
Dle chuti zasypeme parmezánem a přeji dobrou chuť.
Načítám komentáře...