Kuřecí špízky s rajčatovým čatní
Seznam surovin
Na špízky:
- kuřecí maso 400 gramů (prsa)
- česnek 4 stroužky
- šťáva limetková 2 lžíce
- vodka 2 lžíce
- olej olivový 2 lžíce
- sůl
Na čatní:
Postup přípravy
Maso nakrájíme na proužky dlouhé asi 7 cm a vložíme je do misky. Přidáme oloupaný a najemno nakrájený česnek, limetkovou štávu, vodku a olivový olej, promícháme a necháme alespoň 30 minut odležet.
Mezitím připravíme čatní. Do kastrůlku nasypeme cukr, zalijeme ho sklenkou vody a svaříme, až se cukr rozpustí. Přidáme oloupanou a najemno nakrájenou cibuli, tenké plátky česneku, drobně nakrájené rajče a chilli papričku zbavenou semínek, sůl a ocet a zvolna vaříme, dokud není cibule měkká. Podle potřeby občas doléváme malé množství vody. Pak přimícháme šťávu vymačkanou z nastrouhaného zázvoru a již nevaříme.
Proužky masa vlnkovitě napícháme na dřevěné špejle, které jsme předem namočili na chvilku do studené vody, opečeme je na oleji ze všech stran dozlatova, osolíme a ozdobíme připraveným čatní.
Načítám komentáře...