Kuřecí špízy s estragonem a mangovou salsou
Seznam surovin
Salsa:
- estragon 1 hrst
- sůl
- mango 1 kus (velké zralé)
- estragon 1/2 hrsti
- cibulka jarní
- šťáva citronová 1/2 kusu
- sůl
Špízy:
- kuřecí maso 1 kilogram (kuřecí prsa bez kůže)
- olej olivový 10 lžic
- citronová kůra 1 kus
- šťáva citronová 1/2 kusu
Postup přípravy
1. Kuřecí prsa očistěte a podélně nakrájejte na 4–5 úzkých proužků.
Maso naložte do směsi olivového oleje, citronové šťávy, nasekaného estragonu a citronové kůry. nechte přes noc marinovat v lednici.
2. Mango rozkrojte, zbavte pecky a dužinu nakrájejte na malé kousky, jarní cibulku na kolečka, smíchejte s citronovou šťávou, nasekaným estragonem, osolte, důkladně promíchejte a nechte chvíli odpočinout, aby se chutě spojily.
3. Proužky masa napichujte na špejle (ty dřevěné namočte předem na ně kolik hodin do vody, aby se na grilu nezačaly pálit) a grilujte z obou stran tak, aby bylo maso důkladně propečené, ale ne vysušené, dvě až tři minuty z každé strany by měly stačit. Kuřecí špízy lehce posolte hrubozrnnou solí, podávejte s mangovou salsou a bohatě je zakápněte citronovou šťávou.
Poznámka k receptu
Počet špízů 25 ks
Kombinace kuřete, citronu, estragonu a manga je dokonalá a má exotický šmrnc.
Načítám komentáře...