Kuřecí špízy s estragonem a mangovou salsou

Seznam surovin

Salsa:

Špízy:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Kuřecí prsa očistěte a podélně nakrájejte na 4–5 úzkých proužků.
Maso naložte do směsi olivového oleje, citronové šťávy, nasekaného estragonu a citronové kůry. nechte přes noc marinovat v lednici.

2. Mango rozkrojte, zbavte pecky a dužinu nakrájejte na malé kousky, jarní cibulku na kolečka, smíchejte s citronovou šťávou, nasekaným estragonem, osolte, důkladně promíchejte a nechte chvíli odpočinout, aby se chutě spojily.

3. Proužky masa napichujte na špejle (ty dřevěné namočte předem na ně kolik hodin do vody, aby se na grilu nezačaly pálit) a grilujte z obou stran tak, aby bylo maso důkladně propečené, ale ne vysušené, dvě až tři minuty z každé strany by měly stačit. Kuřecí špízy lehce posolte hrubozrnnou solí, podávejte s mangovou salsou a bohatě je zakápněte citronovou šťávou.

Poznámka k receptu

Počet špízů 25 ks

Kombinace kuřete, citronu, estragonu a manga je dokonalá a má exotický šmrnc.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...