Kuřecí steak s remuládou
Seznam surovin
- kuřecí maso 4 plátky (i s kůží)
Na marinádu:
- žloutek 2 kusy
- olej slunečnicový 3 lžíce
- moučka škrobová 2 lžičky
- sójová omáčka 4 lžíce
- worcesterská omáčka 1 lžíce
- hořčice kremžská 1 lžíce
- pepř černý (čerstvě drcený)
- cukr moučkový 2 lžičky
- česnek 2 stroužky (prolisovaný)
- sůl 1 lžička
Na remuládu:
- tatarská omáčka 4 lžíce
- okurky 2 kusy (sterilizované)
- kapary 1 lžička
- cibule šalotka 1 kus (malá)
- víno bílé 20 mililitrů
- šťáva citronová 1/2 kusu (z 1/2 citronu)
- cukr krupice 1 špetka
- pažitka 1 svazek (čerstvá, nasekaná)
- hořčice 1 lžíce
- pepř černý (drcený)
- sůl
Postup přípravy
Všechny ingredience na marinádu smícháme dohromady a maso do ní vložíme, tak aby bylo obaleno ze všech stran. Necháme odležet v lednici, nejlépe přes noc.
Pokud máme čas, maso je křehčí, když je v marinádě i několik dní (max. 3 dny v lednici). Poté položíme na gril, kůží dolů a grilujeme, až je zpoloviny propečené. Otočíme a dopečeme.
Podáváme s chlebem, zeleninovým salátem a remuládou (všechny na remuládu ingredience smícháme dohromady a případně dochutíme solí a cukrem).
Načítám komentáře...