Kuřecí stehna na smetaně
Seznam surovin
- kuřecí maso 4 kusy (stehna)
- olej olivový 1 lžíce
- máslo 1 lžíce
- cibule šalotka 20 kusů (nebo malé cibulky)
- rajčátka cherry 12 kusů
- feferony 1 kus
- tymián 4 snítky
- smetana na vaření 150 mililitrů
- petržel kadeřavá/kudrnka 1/2 svazku
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Kuřecí stehna osolte a opepřete. Na pánvi zahřejte olej s máslem. Když začne tuk pěnit, vložte do něj kuřecí stehna a na prudším ohni je opečte z obou stran dozlatova.
2. Do pánve přidejte oloupané cibulky, rajčátka, drcenou feferonku a svázané snítky tymiánu. Všechno opečte, zamíchejte, podlijte horkou vodou a duste pod pokličkou na mírném ohni asi 15 minut.
3. Přilijte smetanu a nechte pomalu vydusit. Jednotlivé porce posypte nasekanou petrželkou a podávejte s pečivem.
Poznámka k receptu
Cibulky půjdou lehčeji oloupat, když je dáte na chvilku do vroucí vody. Pak je sceďte, prolijte studenou vodou a nechte na cedníku okapat. Mírným tlakem prstů cibulky snadno vyloupnete.
Načítám komentáře...