Kuřecí stehna plněná fazolemi
Seznam surovin
- kuřecí maso 4 kusy (vykostěná stehna)
- fazole mungo 200 gramů
- slanina anglická 50 gramů
- sýr polotvrdý 40 gramů (Eidam, nebo tvrdý Ementál, strouhaný)
- rohlík 1 kus
- vejce 1 kus
- mléko 2 lžíce
- olej 2 lžíce
- citronová kůra 1/2 kusu (nastouhaná z 1/2 citronu)
- sůl
Na omáčku:
- vývar kuřecí 4 decilitry
- smetana na šlehání 1 decilitr
- pórek 1/2 kusu
- máslo 50 gramů
- mouka pšeničná hladká 30 gramů
- muškátový květ 1 špetka (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Fazole namočíme alespoň na hodinu do studené vody. Pak je nasypeme do kastrolu, zalijeme čistou vodou a uvaříme doměkka. Scedíme je, necháme odkapat a nasypeme do mísy. Přidáme na malé kostky nakrájený rohlík, jemně nakrájenou slaninu, strouhaný sýr a vejce rozšlehané s mlékem, osolíme, promícháme a necháme 10 minut stát.
Stehna lehce naklepeme, osolíme, posypeme citronovou kůrou a na každé stehno dáme čtvrtinu připravené náplně. Stehna i s náplní stočíme, ovážeme provázkem a položíme do pekáčku lehce
vytřeného olejem. Potřeme je i na vrchu olejem, vložíme do trouby vyhřáté na 165° C a pečeme asi 30 - 40 minut dozlatova.
Omytý pórek podélně rozkrojíme a nakrájíme na jemné proužky. Nasypeme je do velké mísy s vodou, dobře promícháme, necháme 5 minut stát, pak je vyjmeme a necháme odkapat. V kastrůlku
rozehřejeme polovinu másla, přimícháme pórek a zvolna ho opečeme. Z mouky a zbylého másla připravíme světlou jíšku, zalijeme ji studeným vývarem, rozšleháme a za stálého míchání přivedeme
k varu. Po deseti minutách přilijeme smetanu, přidáme opečený pórek a muškátový květ, osolíme a omáčku necháme zvolna 20 minut provařit.
Upečené závitky zbavíme provázků, rozkrojíme a rozdělíme na talíře. Doplníme je připravenou omáčkou a výpekem z pekáčku a podáváme s dušenou rýží nebo těstovinami.
Načítám komentáře...