Kuřecí stehýnka se švestkami
Seznam surovin
- kuřecí maso 4 kusy (vykostěná stehna)
- švestky sušené 1/2 hrnku
- kokosové mléko 1/2 hrnku
- vývar drůbeží 1/2 hrnku
- nashi 1 kus
- cibulka jarní 4 kusy
- olej 3 lžíce
- cukr 2 lžíce
- sójová omáčka 1 lžíce
- máslo 1 lžíce
- koření tandoori 1 lžička
- sůl
Postup přípravy
Každé stehno rozsekneme na čtyři díly a maso promícháme se lžící sójové omáčky. Cibulky a nashi nakrájíme na čtvrtiny, z hrušek vykrojíme jádřince a překrájíme je ještě na třetiny. Hrušky orestujeme na suché pánvi, posypeme cukrem, zkaramelizujeme, přidáme máslo, ovoce otočíme, restujeme ještě 20 vteřin a necháme vychladnout.
Maso opečeme s cibulkami na pánvi s rozpáleným olejem, osolíme a cibulky odložíme stranou. Kousky kuřete dochutíme tandori, zalijeme je polovinou vývaru, přidáme švestky a zvolna dusíme pod poklicí 10 minut.
Směs zalijeme kokosovým mlékem a zbylým vývarem a bez poklice vaříme ještě 10 minut. Nakonec přidáme orestované hrušky a cibulky a vše prohřejeme. Pokrm dochutíme solí, rozdělíme na talíře a doplníme vařenou rýží.
Poznámka k receptu
Pokud nemáte hrušky nashi, použijte pevné a tvrdé obyčejné hrušky. Jako příloha je vhodná rýže.
Načítám komentáře...