Kuřecí stehýnka se švestkami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Každé stehno rozsekneme na čtyři díly a maso promícháme se lžící sójové omáčky. Cibulky a nashi nakrájíme na čtvrtiny, z hrušek vykrojíme jádřince a překrájíme je ještě na třetiny. Hrušky orestujeme na suché pánvi, posypeme cukrem, zkaramelizujeme, přidáme máslo, ovoce otočíme, restujeme ještě 20 vteřin a necháme vychladnout.

Maso opečeme s cibulkami na pánvi s rozpáleným olejem, osolíme a cibulky odložíme stranou. Kousky kuřete dochutíme tandori, zalijeme je polovinou vývaru, přidáme švestky a zvolna dusíme pod poklicí 10 minut.

Směs zalijeme kokosovým mlékem a zbylým vývarem a bez poklice vaříme ještě 10 minut. Nakonec přidáme orestované hrušky a cibulky a vše prohřejeme. Pokrm dochutíme solí, rozdělíme na talíře a doplníme vařenou rýží.

Poznámka k receptu

Pokud nemáte hrušky nashi, použijte pevné a tvrdé obyčejné hrušky. Jako příloha je vhodná rýže.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...