Kuřecí stehýnka v pažitce
Seznam surovin
- kuřecí maso 8 kusů (stehna)
- kmín (drcený)
- sůl
- máslo 1 lžíce
- pažitka 2 hrsti
- zeleninová směs 1/2 balení (mražená, lahůdková)
- vejce 1 kus
- česnek
Postup přípravy
Příprava nádivky: Zmrazenou zeleninu povaříme v páře nebo v malém množství vody téměř doměkka. Velké kousky zeleniny nadrobno pokrájíme, přidáme vejce, rozetřený česnek, osolíme, doplníme posekanou pažitkou a dobře promícháme.
Očištěná stehýnka naplníme. Kůži uvolníme od masa tak, že uděláme kapsu a naplníme ji připravenou nádivkou. Sepneme párátkem nebo sešijeme.
Kuřecí stehýnka osolíme, posypeme kmínem a vložíme do zapékací misky. Podlijeme malým množstvím vody a za občasného podlévání horkou vodou nebo vývarem a přelévání vypečenou šťávou pečeme doměkka.
Z měkkých stehýnek odstraníme párátka nebo nitě, stehýnka potřeme máslem a obalíme v posekané pažitce.
Poznámka k receptu
Podáváme s vařenými nebo jinak upravenými brambory.
Načítám komentáře...