KUŘECÍ TACOS I
Seznam surovin
- drůbeží maso 150 gramů (zbylé 150-200g)
- cibule červená 1 kus
- česnek 2 stroužky
- omáčka 2 lžíce ( Chipotle 2-3 lžíce)
- oregano 1 lžička (sušené)
- rajčata sterilovaná 180 gramů
- vývar kuřecí 60 mililitrů
- olej olivový 1 lžíce
- sůl
- pepř
K podávání:
- tacos
- koriandr (čerstvý)
- cibule červená
- limetka
- sýr (Cotija nebo Feta)
Postup přípravy
1. Cibuli nakrájejte na klínky, česnek na plátky. Orestujte je na rozpáleném oleji a přidejte rajčata, oregano, chipotle a vývar. Vařte asi 10 minut, aby směs jemně zhoustla, pak přidejte natrhané kuře a nechte ho prohřát.
2. Tacos opečte nasucho, cibuli nakrájejte na klínky, sýr rozdrobte. Do každé placky dejte trochu kuřecí směsi, přidejte cibuli, sýr, koriandr a podávejte ozdobené limetou
Poznámka k receptu
Ať porcujete upečené kuře sebelépe, na kostře vždycky dost masa zbude. Zužitkujte ho do skvělých tacos, nikdo nepozná, že jde vlastně o zbytky. Pokud pečení neplánujete, ořežte skelet zasyrova a kousky masa opečte na pánvi.
Načítám komentáře...