KUŘECÍ TERIJAKI
Seznam surovin
- kuřecí maso 600 gramů (prsa)
- olej sezamový 1 lžíce
- sójová omáčka 60 mililitrů
- cukr třtinový 3 lžíce
- ocet rýžový 3 lžíce (nebo saké=)
- mirin 2 lžíce
- česnek 2 stroužky
- cibulka jarní (k podávání)
Postup přípravy
V míse smíchejte sójovou omáčku, cukr, saké, mirin, prolisovaný česnek a sezamový olej. Prošlehejte a do směsi naložte očištěná kuřecí prsa. Nechte odležet alespoň hodinu, klidně ale vydrží i přes noc. Pak maso vyjměte, nechte okapat přebytečnou marinádu a z obou stran grilujte. Podávejte s ogrilovanou jarní cibulkou.
Poznámka k receptu
Oblíbená japonská omáčka se hodí i na gril. Maso podávejte s lehkým salátem nebo s ogrilovanou jarní cibulkou, víc nepotřebuje.
MARINOVÁNÍ 1 HODINA
Načítám komentáře...