Kuřecí závitek a Jihotyrolský špek na rizotu s Jihotyrolskými jablky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kuřecí prsíčka podélně rozkrojte na půlky, osolte a okořeňte tymiánem. Každý plátek masa zabalte do plátku Jihotyrolského špeku. Závitky krátce osmahněte na pánvi a poté pečte 10 minut v troubě při 80 °C. Omyjte jablka a i se slupkou je nakrájejte na kostičky. Cibuli nakrájejte na kostičky a osmahněte ji na pánvi s trochou oleje.

Přidejte rýži, za stálého míchání ji krátce orestujte a poté podlijte sklenkou bílého vína. Nechte víno odpařit a poté postupně za občasného míchání podlévejte teplým vývarem. Po 10 minutách přidejte jablka nakrájená na kostičky, vařte další 2–3 minuty a nakonec smíchejte s máslem a sýrem Stelvio a dle chuti dosolte. Při podávání položte na každou porci rizota kuřecí závitek a ozdobte mátou nakrájenou na drobné proužky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...