Kuřecí závitek a Jihotyrolský špek na rizotu s Jihotyrolskými jablky
Seznam surovin
- kuřecí maso 2 kusy (asi 300 g celkem kuřecích prsou)
- tyrolský špek 150 gramů (Jihotyrolský špek CHZO, nakrájený na plátky)
- sůl
- tymián
- rýže krátkozrnná 350 gramů (Arborio, nebo Carnaroli)
- cibule 50 gramů
- olej slunečnicový 50 mililitrů
- víno bílé 80 mililitrů
- vývar zeleninový 1 litr (nebo kuřecího)
- jablka 2 kusy (Jihotyrolská CHOP (Golden Delicious nebo Red Delicious))
- sýr tvrdý 100 gramů (Stelvio jihotyrolský CHOP - šupinky)
- sůl
- máta (na ozdobu)
Postup přípravy
Kuřecí prsíčka podélně rozkrojte na půlky, osolte a okořeňte tymiánem. Každý plátek masa zabalte do plátku Jihotyrolského špeku. Závitky krátce osmahněte na pánvi a poté pečte 10 minut v troubě při 80 °C. Omyjte jablka a i se slupkou je nakrájejte na kostičky. Cibuli nakrájejte na kostičky a osmahněte ji na pánvi s trochou oleje.
Přidejte rýži, za stálého míchání ji krátce orestujte a poté podlijte sklenkou bílého vína. Nechte víno odpařit a poté postupně za občasného míchání podlévejte teplým vývarem. Po 10 minutách přidejte jablka nakrájená na kostičky, vařte další 2–3 minuty a nakonec smíchejte s máslem a sýrem Stelvio a dle chuti dosolte. Při podávání položte na každou porci rizota kuřecí závitek a ozdobte mátou nakrájenou na drobné proužky.
Načítám komentáře...