Kurkumové kuře s fenyklem
Seznam surovin
- kuřecí maso 4 kusy (stehna)
- fenykl 1 kus
- pomeranče 2 kusy
- limetka 2 kusy
- cibule 1 kus
- česnek 1 lžíce (sušený)
- kurkuma 1 lžíce (sušená)
- koriandr 1 lžička (drcený)
- cukr třtinový 1 lžíce
- paprika 1 lžička (mletá)
- víno bílé 100 mililitrů
- šťáva pomerančová 100 mililitrů
- olej olivový 50 mililitrů
- sůl
- pepř
- rýže (k podávání)
Postup přípravy
1. V míse smíchejte olivový olej, víno, pomerančovou šťávu, cukr a šťávu z jedné limety. V další misce promíchejte kurkumu, česnek, koriandr, papriku. Polovinu vetřete do kuřete, zbytek vmíchejte do marinády a kuře do ní naložte. Nechte odležet alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc.
2. Fenykl podélně rozčtvrťte, cibuli, pomeranč a limetu nakrájejte na tenká kolečka. Kuře, připravenou zeleninu a citrusy naskládejte do pekáče, zalijte marinádou a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 45 minut, dokud kuře není hotové. Podávejte s rýží.
Poznámka k receptu
Citrusová marináda a výrazná kurkuma se během pečení promění ve skvělou šťávu. Jako příloha se kromě rýže hodí i quinoa, bulgur, kuskus nebo dobrá měkká bageta.
Načítám komentáře...