Kurkumové kuře s fenyklem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V míse smíchejte olivový olej, víno, pomerančovou šťávu, cukr a šťávu z jedné limety. V další misce promíchejte kurkumu, česnek, koriandr, papriku. Polovinu vetřete do kuřete, zbytek vmíchejte do marinády a kuře do ní naložte. Nechte odležet alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc.

2. Fenykl podélně rozčtvrťte, cibuli, pomeranč a limetu nakrájejte na tenká kolečka. Kuře, připravenou zeleninu a citrusy naskládejte do pekáče, zalijte marinádou a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 45 minut, dokud kuře není hotové. Podávejte s rýží.

Poznámka k receptu

Citrusová marináda a výrazná kurkuma se během pečení promění ve skvělou šťávu. Jako příloha se kromě rýže hodí i quinoa, bulgur, kuskus nebo dobrá měkká bageta.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...