Luxusní celerové kuře

Seznam surovin

Kuře:

Nádivka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Začněte přípravou nádivky. Rohlíky nakrájejte na kostky a namočte je asi na 10 minut do mléka. Pak k nim vsypte nahrubo nastrouhaný celer a najemno nakrájenou cibuli. Vlijte olej, vmíchejte mouku a vejce a dochuťte majoránkou, česnekem, solí a pepřem. Nakonec vsypte nahrubo nasekané pistácie a vše pečlivě promíchejte. Nádivku nechte přibližně 20 minut odležet v lednici.

2. Do pekáče rozprostřete šalotku nakrájenou na měsíčky (i se slupkou), část celeru nejprve nakrájeného na čtvrtky a potom na asi 0,5cm plátky a stroužky česneku rozmáčknuté nožem naplocho (nechte je také ve slupce).

3. Kuře vně i uvnitř osolte, naplňte nádivkou a pečlivě mu kuchyňskou nití svažte nožky, aby hmota, která zpevní až během pečení, nevytekla. Vložte ho do pekáče a posypte plátky zbylého celeru, celými pistáciemi a otrhanými lístky majoránky. Nakonec je poklaďte plátky másla a zalijte přibližně 150 ml studené vody.

4. Kuře pečte při 180 °C asi hodinu až hodinu a půl. Většinu doby pečení ho nechte zakryté, aby se nevysušilo, odkryjte až na posledních 15 minut, aby zezlátlo a utvořila se na něm křupavá kůrčička. Během pečení je potřeba ho často přelévat vypečenou šťávou, aby kůrka nikdy nebyla suchá.

Poznámka k receptu

Oblíbené pečené kuře získá díky celeru skvělou vůni a šťavnatost. Skvělá je také kombinace s oříšky!

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...