Marocká kuřátka
Seznam surovin
- kuře 2 kusy (malé, po cca 400 g)
- olej olivový 3 lžíce
- šťáva limetková 2 kusy (ze 2 limetek)
- limetková kůra 1 kus (z 1 limetky)
- cibulka jarní 1 kus
- koriandr 2 lžíce (nasekaný, čerstvý )
- česnek 5 stroužků
- paprika sladká 2 lžičky (mletá)
- kari 1 lžička
- kmín římský 1 lžička (mletý)
- šafrán 1 špetka
- pepř cayenský (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Nejdříve připravíme marinádu. Očištěnou cibulku nasekáme nadrobno a nasypeme do nekovové mísy. Přidáme utřené stroužky česneku a všechny zbývající přísady a promícháme.
Kuřátka omyjeme, osušíme, rozdělíme na půlky, vložíme je do připravené marinády a necháme 3 hodiny marinovat v chladu. Během marinování kuřátka několikrát obrátíme.
Odležená kuřátka vyjmeme z marinády a grilujeme z každé strany asi 20 minut za občasného potírání zbylou marinádou.
Poznámka k receptu
Zachyťte odkapávající šťávu do grilovací misky, je vynikající!
Načítám komentáře...