Masový špíz s jablky
Seznam surovin
- kuřecí maso 300 gramů (vepřové)
- jablka 3 kusy (tvrdší)
- cibule 3 kusy
- slanina 100 gramů
- šťáva citronová
- koření grilovací 1 lžička
- bylinky
- sůl
- sójová omáčka
- olej
Postup přípravy
Maso nakrájejte na stejnoměrné kostičky, zhruba 3 x 3 cm velké. Připravte si marinádu, do níž kostky masa ponoříte a necháte dvě až tři hodiny nasát vůni koření, pak ji použijete při samotném grilování na potírání špízů.
Oloupejte jablka, nakrájejte je na kostičky, stejně velké jako maso, a okamžitě je zakápněte citronovou šťávou. Na kostky nakrájejte i anglickou slaninu a cibuli. (Cibule na špízy se krájí speciálním způsobem. Větší cibuli rozkrojte na čtvrtky a pak oddělujte jednotlivé slupky od sebe, tak, abyste je mohli napichovat a přitom se vám nerozpadaly.)
Teď už jen vše střídavě napíchejte nejlépe na ostré nerezové špízy, potírejte olejovým nálevem z masa a zvolna opékejte ze všech stran na grilu.
Načítám komentáře...