Medové kuře
Seznam surovin
- kuře 1 kus (celé)
- bujon zeleninový 1 lžička
- cibule 1 kus
- česnek 4 stroužky
- rozinky 2 lžíce
- med 100 gramů
- olej olivový 2 lžíce
- chilli omáčka 1 lžíce (sladká )
Postup přípravy
Kuře dobře omyjte, osušte a rozčtvrťte. Kusy osolte, rozložte do pekáčku, posypte lžičkou sypkého zeleninového bujonu, hrubě nasekanou cibulí, najemno pokrájeným česnekem a propláchnutými rozinkami.
Rozmíchejte med s olejem a chilli omáčkou, směsí potřete kuře, mírně podlijte vodou a vložte do trouby vyhřáté na 200°C. Po 10 minutách teplotu snižte na 180°C a maso upečte doměkka.
Během pečení podle potřeby potírejte medovou směsí a podlévejte vodou. Podávejte s rýží, bramborami nebo pečivem.
Načítám komentáře...