Mexické rizoto
Seznam surovin
- slanina 30 gramů
- olej 3 lžíce
- kuřecí maso 300 gramů (bez kostí a kůže)
- cibule 1 kus
- česnek 1 stroužek (1-2 stroužky)
- rajčata 3 kusy (nebo malá konzerva nakládaných rajčat )
- rýže 250 gramů
- vývar 800 mililitrů
- sůl
- pepř černý (mletý)
- hrášek cukrový 80 gramů
- paprika červená 1 kus
- oregano 1 lžička
- petrželka velkolistá 1 hrst (nasekaná)
Postup přípravy
Na kostičky nakrájenou slaninu rozpustíme s olejem v hlubší pánvi. Přidáme nakrájené maso, orestujeme ho a vyjmeme.
Cibuli, česnek a rajčata nasekáme a postupně opečeme v pánvi. Vmícháme propláchnutou rýži, přidáme odložené maso, zalejeme částí vývaru, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Podle potřeby mícháme a přiléváme vývar.
Do téměř hotového pokrmu vložíme lusky cukrového hrášku, papriku nakrájenou na kostičky, ochutíme oreganem a krátce prohřejeme. Nakonec vmícháme zelenou petrželku.
Načítám komentáře...