Murgh makhani
Seznam surovin
- kuřecí maso 600 gramů (prsa)
- rajčata 400 gramů (rozmixovaných z konzervy)
- smetana 2 decilitry
- cibule 150 gramů
- vývar kuřecí 1,8 decilitru
- máslo 80 gramů
- ocet vinný 2 lžíce
- česnek 3 stroužky
- paprika sladká 1 lžička (mletá)
- koření garam masala 1 lžička
- koriandr 1 lžička (mletý)
- chilli pasta 1/2 lžičky
- skořice 1 kus (celá)
- sůl
Postup přípravy
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, mletou papriku, koření Garam masala, koriandr a skořici a pomalu smažíme, až cibule změkne. Pak přidáme
ocet, rozmixovaná rajčata, vývar a chilli pastu, vše přivedeme k prudkému varu, snížíme teplotu a dusíme za občasného promíchání 10 minut.
Do pánve přidáme kuřecí prsa nakrájená na větší kousky, přimícháme smetanu a jogurt, přivedeme opět zprudka k varu, snížíme teplotu a pomalu dusíme ještě 10 - 15 minut, dokud není kuřecí maso měkké.
Ze směsi odstraníme celou skořici a podle potřeby ji dochutíme solí. Podáváme s rýží.
Načítám komentáře...