Nadívaná jarní kuřátka ve špenátovém hnízdě

Seznam surovin

Na kuřátka:

Nádivka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Housky nakrájejte na kostky a opečte na polovině másla. Pak je zalijte smetanou s rozšlehanými žloutky a zbylým rozpuštěným máslem. Osolte, okořeňte a tekutinu nechte vsáknout do pečiva.

2. Přimíchejte nahrubo nasekané mandle a najemno nasekanou petrželku.

3. Bílek ušlehejte na tuhý sníh a lehce ho zapravte do směsi, kterou naplňte vně i uvnitř osolená kuřátka.

4. Pečte je na másle, lehce podlitá vodou, při 160°C asi 40 minut. Podávejte se špenátem.

Poznámka k receptu

Dřív se tímto způsobem připravovala hlavně holoubátka. Jarní kuřátka jsou však skvělá!

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...