Nadívaná jarní kuřátka ve špenátovém hnízdě
Seznam surovin
Na kuřátka:
Nádivka:
- houska 2 kusy
- máslo 75 gramů (+ na pečení )
- smetana na šlehání 200 mililitrů
- žloutek 2 kusy
- bílek 1 kus
- mandle (oloupané a nahrubo nasekané )
- petrželka velkolistá 1 hrst
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
Postup přípravy
1. Housky nakrájejte na kostky a opečte na polovině másla. Pak je zalijte smetanou s rozšlehanými žloutky a zbylým rozpuštěným máslem. Osolte, okořeňte a tekutinu nechte vsáknout do pečiva.
2. Přimíchejte nahrubo nasekané mandle a najemno nasekanou petrželku.
3. Bílek ušlehejte na tuhý sníh a lehce ho zapravte do směsi, kterou naplňte vně i uvnitř osolená kuřátka.
4. Pečte je na másle, lehce podlitá vodou, při 160°C asi 40 minut. Podávejte se špenátem.
Poznámka k receptu
Dřív se tímto způsobem připravovala hlavně holoubátka. Jarní kuřátka jsou však skvělá!
Načítám komentáře...