Ostrá quesadilla I
Seznam surovin
Na quesadillu:
- tortilla 8 kusů (velké pšeničné)
- kuřecí maso 2 kusy (prso)
- sýr Čedar 120 gramů
- paprika červená 1 kus
- paprika zelená 1 kus
- paprička chilli červená 2 kusy
- cibulka jarní 1 svazek
- olej olivový 2 lžíce
- koriandr 1 hrst (nasekaný čerstvý)
- pepř
- sůl
Salsa:
- smetana zakysaná 100 mililitrů
- česnek 2 stroužky
- rajčata 1 kus
Postup přípravy
1. Připravte si všechny suroviny: čedar nastrouhejte nahrubo, papriky nakrájejte na drobné kostičky, jarní cibulku na kolečka, chilli papričky nadrobno a kuřecí prsa na tenké plátky. Ty navíc osolte a opepřete.
2. V pánvi rozpalte olej a přidejte kuřecí prsa. Jakmile se zatáhnou, přidejte papriky a jarní cibulku a asi 10 minut restujte, aby trochu změkly. Pak směs stáhněte z plotny (nevadí, když kuře ještě nebude hotové, dojde pod grilem).
3. Zapněte kontaktní gril nebo předehřejte gril v troubě na 200 °C. Rozložte na pracovní desku 4 tortilly a posypte je polovinou nastrouhaného čedaru.
4. Pak na ně rozdělte připravenou náplň, chilli papričky a koriandr a vše zasypte zbytkem sýra. Přiklopte zbývajícími tortillami a vložte asi na 10 minut pod gril.
5. Než se quesadilly zapečou, promíchejte zakysanou smetanu s utřeným česnekem a nasekaným rajčetem.
6. Hotové quesadilly rozdělte na čtvrtiny a podávejte se salsou.
Poznámka k receptu
Quesadilla nabízí spoustu úchvatných chuťových kombinací. My jsme zvolili papriky, kuře a čedar, ale použít můžete prakticky jakékoli maso, uzeniny, zeleninu i oblíbený sýr.
Načítám komentáře...