Ostré česnekové kuře
Seznam surovin
- kuřecí maso 800 gramů (prsa)
- semínka sezamová 1 lžička
- cibulka jarní 1 lžíce
- rýže basmati (k podávání)
Marináda:
- česnek 3 stroužky
- sójová omáčka 2 lžíce
- med 2 lžíce
- srirarcha 1 lžíce (1-2 lžíce)
- olej sezamový 1 lžíce
Postup přípravy
Všechny suroviny na marinádu prošlehejte a naložte do ní očištěné kuře. Nechte odležet 15 minut, pak ho vyjměte a dejte do zapékací misky. Podlijte trochou vody a pečte v troubě předehřáté na 200°C asi 25–30 minut. Nakonec kuře posypte sezamem, nasekanou cibulkou a podávejte s rýží.
Poznámka k receptu
Blesková úprava kuřete vás oslní kaleidoskopem chutí. Tohle kuře je trochu ostré, jemně nasládlé, někdy slané a neuvěřitelně dobré. Podávejte ho s rýží, klidně ji ale vyměňte za rýžové nudle.
Načítám komentáře...