PALIČKY SE ZELENINOU A ESTRAGONEM
Seznam surovin
- kuřecí maso 14 kusů (paličky)
- cuketa 3 kusy
- paprika 2 kusy
- cibule červená 2 kusy
- olivy černé 50 gramů
- víno 150 mililitrů
- smetana 100 mililitrů
- hořčice dijonská 1 lžíce
- estragon 3 snítky
- olej olivový 2 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Paličky osolte a opepřete. Cuketu nakrájejte na kolečka, papriky na proužky, cibuli na měsíčky. Všechny kousky by měly být silnější, aby se během pozdějšího pečení nerozpadaly. Ve větší pánvi rozpalte olej a zprudka opečte paličky dozlatova.
2. Vyjměte je z pánve a opečte cuketu, papriku i cibuli. Vmíchejte nasekaný estragon, smíchejte smetanu s hořčicí a vínem a vlijte ji do pánve. Obsah pánve přelijte do pekáče, přidejte paličky a olivy a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 20–30 minut doměkka. Podávejte s pečivem.
Poznámka k receptu
Ke kuřeti se hodí spousta bylinek, čestné místo by ale měl mít estragon. Jeho výrazná chuť promění i obyčejné kuřecí se zeleninou v exkluzivní pokrm hodný vyhlášené restaurace.
Načítám komentáře...