Pálivé karibské kuře s grilovaným ananasem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Stehna vykostěte. Můžete odstranit všechny kosti nebo jen tu horní a paličku nechat vcelku. V míse smíchejte sůl, sójovou omáčku, pomerančovou šťávu, balzamikový ocet, olej, cukr, nadrobno nakrájenou chilli papričku, prolisovaný česnek a zázvor, nasekané lístky tymiánu a rozmarýnu, bobkový list, hřebíček, muškátový oříšek a rozlomenou skořici. Promíchejte a do směsi naložte maso. Nechte marinovat v lednici 24 hodin.

2. Maso vyjměte z marinády. Tu vlijte do rendlíku, vyjměte kousky koření, přiveďte k varu a zredukujte na hustou šťávu. Rozpalte gril, udržujte spíše střední žár. Vyrovnejte na rošt stehýnka a přiklopte. Touto metodou „nepřímého grilování“ pečte maso asi 30 minut.

3. Ananas oloupejte, vykrojte střed, nakrájejte na kolečka a přidejte k masu na posledních 10 minut tepelné úpravy. Podávejte s ananasem a přelité šťávou.

Poznámka k receptu

Tohle kuře je pro obyvatele Karibiku to, co pro nás svíčková – oblíbené slavnostní jídlo, které připravují hostům. Maso se griluje pomalu a do křupava

MARINOVÁNÍ 24 HODIN

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...