Pečená drůbeží mozaika
Seznam surovin
- drůbeží maso 750 gramů (krůtí nebo kuřecí prsa)
- smetana 200 mililitrů (sladká)
- petrželka velkolistá 1 hrst (nasekaná)
- sůl
- bylinky (provensálská bylinková směs )
- česnek 1 stroužek
- pepř černý (mletý)
- uzené maso 150 gramů (vařené)
- paprika červená 1 kus
- slanina anglická 150 gramů
- vejce 2 kusy (natvrdo uvařená)
Postup přípravy
Maso omyjeme, osušíme a naklepeme.
Asi 200 g masa rozmixujeme, promícháme se smetanou a petrželkou, osolíme a ochutíme provensálským kořením, prolisovaným česnekem a pepřem.
Uzené maso a omytou papriku nakrájíme na nudličky a vmícháme do směsi.
Zbývající prsa nakrájíme na plátky a osolíme. Hranatou zapékací formu vyložíme několika plátky slaniny, na ně položíme pár plátků masa a připravenou nádivku. Do ní vtiskneme rozpůlená vejce. Vše zakryjeme zbývajícími plátky masa a slaniny a trochu podlejeme. Pečeme v předehřáté troubě při 150 °C asi 90 minut.
Na talířích přelejeme nakrájené teplé plátky vypečenou šťávou a podáváme s bramborami a salátem.
Načítám komentáře...