Pečená kuřecí prsa s cibulkou a ovocem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kuřecí prsa rozkrojíme na půlky, důkladně do nich vetřeme koření na pečené kuře a položíme je kůží nahoru do pekáčku vymazaného máslem. Vložíme je do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 30 – 35 minut (maso nesmí zůstat uvnitř růžové).

Mezitím ve velké pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla. Přidáme oloupané a na měsíčky nakrájené červené cibule a na mírném plameni opékáme za občasného promíchání asi 15 minut, dokud není cibule měkká. Pak přidáme hnědý cukr a za stálého míchání vaříme ještě asi 5 minut, dokud cibule nezačne zlátnout.

Jablko a hrušku oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme je nahrubo a přidáme do pánve k cibuli. Přimícháme utřený stroužek česneku, sušené ovoce, rozmarýn a mletý pepř a vaříme pod pokličkou za občasného promíchání 5 minut. Pak vmícháme brusinkový džus a sherry a ještě povaříme asi 4 minuty, dokud se neodpaří polovina tekutiny.

Upečená kuřecí prsa přeložíme na servírovací mísu, rozdělíme na ně připravenou cibulovou směs a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Kuřecí prsa podávejte s vařenými či pečenými bramborami nebo s vařenou rýží.

Brusinkový džus můžete nahradit suchým bílým vínem. Tím lze nahradit i suché sherry.

K takto upravenému kuřecímu masu se výborně hodí zelené fazolky vařené v páře.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...