Pečené kuře Lin
Seznam surovin
- kuře 1 kus
Na marinádu:
- víno dezertní 2 lžíce
- zázvor 2 lžíce (mletý)
- sójová omáčka 2 lžíce
- skořice 1 lžíce (mletá)
- cukr 1/2 lžíce
- olej 1/2 lžíce
Na omáčku:
- paprika sladká 1 lžíce
- paprika pálivá 1 lžíce
- sójová omáčka 2 lžíce
- česnek 2 stroužky
- sůl
- olej 1 lžíce
Postup přípravy
Kuře naporcujete a naložíte do marinády nejméně na 3 hodiny.
Marináda vyrobíme ze směsi dezertního vína, zázvoru, skořice a sójové omáčky.
Poté kuře upečeme a pokud možno moc nepodléváme.
Hotové kuře si můžeme potírat omáčkou, kterou si vyrobíme ze sladké papriky a oleje:Na oleji rychle zpěníme po lžíci sladké a pálivé papriky. Tím získáme paprikovou pastu a tu dáme do misky, přidáme 2 lžíce sójové omáčky, 2 stroužky česneku a rozetřeme vše s trochou soli.
Poznámka k receptu
Jako přílohu doporučujeme jasmínovou rýži.
Načítám komentáře...