Pečené kuře s nadívanými jablky
Seznam surovin
- kuře 1 kus
- jablka 4 kusy (větší, kyselejší)
- máslo 50 gramů
- ořechy vlašské 50 gramů (nasekané)
- rozinky 50 gramů
- šťáva citronová
- sůl
Postup přípravy
Očištěné kuře omyjeme, osušíme, osolíme na povrchu i v břišní dutině a vložíme do pekáče s rozehřátým máslem. Vložíme ho do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme 30 minut. Během té doby kuře podle potřeby podléváme horkou vodou a přeléváme výpekem.
Mezitím připravíme nadívaná jablka. V misce smícháme nasekané ořechy s opranými rozinkami a trochou citronové šťávy. Jablka omyjeme a opatrně zbavíme jádřinců tak, aby jablka zůstala v celku. Naplníme je připravenou ořechovou směsí a po uplynulé době pečení přidáme do pekáče ke kuřeti. Pekáč vrátíme zpět do trouby a kuře s jablky dopečeme za průběžného přelévání vypečenou šťávou a případného podlévání vodou ještě asi 30 minut doměkka a dozlatova.
Hotové kuře naporcujeme a podáváme s jablky. Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory.
Načítám komentáře...